canada goose norge butikkerge45F

40S ENTREPRENøRER SNART slo ut i de store ligaene

Bare en gammel tid bil buff kan identifisere Darrin, Henry J eller Tin Goose. Disse bilene har et par egenskaper: Hver ble innført etter andre verdenskrig av entreprenører som trodde en ekspanderende økonomi ville belønne de risikotakere.

Og hver bil tilbudt en tankevekkende leksjon: Denne bransjen var blitt for store og for dyre for underfinansierte utenforstående.

På slutten av 1940-tallet, en bilprodusenten trengte et stort ingeniører, et forhandlernettverk og en heftig annonsebudsjettet. Alle disse faktorene hevet ante; en auto selskapet trengte stadig større kontantbeholdningen til å overleve bom og byste salgssykluser.

I etterkrigsforretningsmiljø, nykommere som Preston Tucker og Henry Kaiser var som gamblere på et casino i Las Vegas. Hver slutt traff en tapende strek, og de hadde ikke de dype lommer for å overleve.

Et halvt århundre siden, journalister, investorer og auto-entusiaster som samlet seg for å møte Tucker visste at han var en lang skudd, men som ikke ødelegge spenningen. 19. juni 1947 ble de invitert til en tidligere bomber fabrikk i Chicago for å se bilen som skulle revolusjonere bransjen. Minst, det var Tucker påstand.

Den 43 år gamle entreprenør hadde gjort en pen fortjeneste produsere kanoner. Han drømte om å komme inn i bransjen.

Tucker ønsket å bygge en bakre motor sedan med radikal styling, svingbare seter foran og fullt uavhengig fjæring. Etter to timer med taler, den urolige publikum endelig fikk det de ønsket: et glimt av Torpedo, eller Tin Goose, som bilen ble kalt.

Tucker datter knuste en flaske champagne på støtfangeren, og et vell av modeller i aftenkjoler poserte på scenen. Publikum elsket det.

Til tross for en av og på etterforskning av Securities and Exchange Commission, en etterfølgende aksjeemisjonen trakk $ 15 millioner fra investorer. De investorer kan ikke ha vært så ivrig hvis de hadde tittet bak forhenget under Tucker presentasjon. I sannhet, Tin Goose var et rush jobb.

Designer Alex Tremulis hadde produsert en prototype på bare 100 dager, og Tucker ingeniører ikke har tid til å teste alle de nye komponentene.

I sin bok The ukuelige Tin Goose, Charles T. Pearson fortalte Tuckers siste minutt forberedelser. Om morgenen den sin debut, bilens aluminium Stengene knakk under en prøvetur. Tucker mekanikere febrilsk maskinert nye stenger og installerte dem bak forhenget mens Tucker stoppet for tiden.

Som om ikke det var nok, den enorme 589 kubikk tomme motoren viste seg å være svært støyende. For å maskere det, Tucker bestilt band til å spille høyere, men han kunne ikke gjøre mye om frostvæske som kokt ut av radiatorene.

Disse uhell var typisk for Tucker organisasjon, som slingret fra krise til krise. Først Tucker måtte avverge en føderal byråkrat som ønsket å annullere sin leieavtale på flyfabrikken. Deretter ble han tvunget til å Dicker med SEC, som spurte vilkårene i hans franchiseavtale. I 1948, en annen SEC etterforskning forårsaket investorer å kausjon ut; et år senere Tucker var på prøvespill for svindel.

En jury ryddet ham for alle anklager, men det var for sent. Tucker klart å produsere bare 51 biler før du går buken opp.

Gitt hans vaklende finansiering og mangel på auto erfaring, Tucker var en lang skudd i beste fall. Henry Kaiser var en annen historie. Ved krigens slutt hadde California industri samlet en formue. Han var en spiller i aluminium og sement bransjer og hadde masse produsert marineskip.canada goose norge butikker

Kaiser oppholdt seg i forkant av konkurransen ved å ignorere konvensjonell visdom. Han kalte sine planleggere ‘Imagineers’ og oppmuntret dem til brainstorming i en lab kalt hobby lobby.

Kaiser likte raske båter og raske biler, men han ønsket å bygge en liten, billig bil for massene.

Da krigen gikk ned i 1945, Kaiser så etter en partner for å komme inn i auto virksomheten. Han fant snart en i Joe Frazier, en Yale mann med 30 års erfaring i bransjen. På Willys Overland, hadde han vist seg å være en mester selger.

Bare åtte dager etter at de møttes i San Francisco i 1945, de to gründere dannet Kaiser Frazer Corp. Kaiser annonserte at han ville produsere en $ 400 bil.

Det viste seg upraktisk, men partnerne flyttet raskt å finne produksjonsanlegg. Ford Motor Co. hadde ingen planer for sin bomber anlegg i Willow Run, Mich., Så Kaiser Frazer snappet opp leieavtalen.

På 20 januar 1946, var de klare til å avsløre sine to første modellene: Kaiser og Frazer. De to partnerne leid plass på Waldorf Astoria Hotel i New York, deretter fløy i Hollywood starlets og flere dusin journalister fra Detroit. I løpet av de neste fire dagene, 156.000 mennesker stilte opp for blokker for å se de to prototyper. Frazer holdt en 123 tommers akselavstand, med for- og baksetene er plassert mellom akslene, en plassering som noen hevdet gjorde det beste riding bil av sin tid.

Kaiser K 85 var forhjulsdrift med torsjonsfjæring system. Kaiser og Frazer hadde truffet mark; neste uke, selskapets aksjer traff en all time high på $ 24 en aksje.

Når eufori gikk av, entreprenører møtte flere problemer. Ett problem var design; Kaiser plan om å produsere en billig fwd bil viste seg å være upraktisk.

Kaiser også ga opp på å produsere en aluminium bodied bil.

I stedet slo han seg på en mer konvensjonell stål bil som kan gå inn produksjonen raskt.

Men stål eller mangel på det viste seg å være en hodepine. Forsyninger var knappe, og steelmakers tilbudt lavere priser til longtime kunder som Big 3. En ettermiddag, K F veiledere innså at de ville kjøre ut av metallplater neste dag. den neste dagen. De knapphet lettet gradvis, og Kaiser Frazer gamble viste seg å være en vinner. Utgang nådde 181.000 biler i året i 1948, med et resultat på $ 10 millioner.

Men alt var ikke godt. Kaiser Frazer hadde dratt nytte av pent opp etterspørselen og LIM set forsyninger av biler. Som mangel lettet, begynte forbrukerne å klage på shoddy kvalitet og høye priser.

Vendepunktet kom i 1948, da Kaiser Frazer besluttet å utstede $ 18 millioner i aksjer for å finansiere nye modeller. Selskapets timingen var katastrofale. Markedet var myk, og Kaiser Frazer aksjekurs stupte. Ting gikk fra ille til verre. I 1949 Frazer konfrontert sin partner om stigende utgifter og anbefalte produksjons nedskjæringer og drastiske kostnadskutt. Kaiser avvist ham, og Frazer resignert.

Til tross for hodepine, Kaiser opprettholdt sin freewheeling lederstil. En dag i 1948, kalte han sin sønn Edgar til huset hans. Henry hadde en idé for en utility vehicle som ville ha en hengslet dør i ryggen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.